Jesteś
osobą odwiedzającą naszą stronę.

O Nas

1 % podatku

Pola Nadziei

Hospicjum to też     życie

FUNDACJA PALIUM jest organizatorem na terenie Powiatu Chojnickiego Pól Nadziei 2009

PATRONAT NAD CHOJNICKIMI ŻONKILOWYMI POLAMI NADZIEI SPRAWUJĄ:
Burmistrz Chojnic Arseniusz Finster
Starosta Chojnicki - Stanisław Skaja
PATRONAT DUCHOWY

Ksiądz kanonik Jacek Dawidowski
Duszpasterz Hospicjum ZNMP ksiądz Stanisław Stolc

PATRONAT MEDIALNY
Tygodnik lokalny "Czas Chojnic"

Program Kampanii 2009
29 marzec (niedziela) Inauguracja Chojnickich Żonkilowych Pól Nadziei 2009 w świetlicy Hospicjum ZNMP w Chojnicach, msza święta godz. 12.15., którą poprowadzi duszpasterz Hospicjum ZNMP ksiądz Stanisław Stolc.

Kwiecień
KONKURS POWIATOWY

Konkurs fotograficzny pod hasłem: "Oblicza cierpienia i nadziei - gdy słowa to za mało" oraz konkurs na żonkilowe przebranie (konkurs ten przeprowadzony zostanie podczas Marszu Nadziei i tam zostanie też wyłoniony zwycięzca) . Współorganizator konkursu ChDK. Składanie prac na konkurs fotograficzny - do 30 kwietnia do ChDK i rozwiązanie na Starym Rynku w Chojnicach 18 maja 2009 r, po Marszu Nadziei.

5 kwiecień (niedziela)
Kwesta uliczna i przy kościołach, rozdawanie żonkili i ulotek z 1%. Na Starym Rynku w Chojnicach pomiar ciśnienia, cukru itp.

15 i 16 kwiecień (środa, czwartek)
Drzwi Otwarte Hospicjum ZNMP NZOZ MEDICOR, Chojnice ul. Strzelecka 89. W godzinach od 14 do 17 możliwość porozmawiania z dyrektorem, lekarzem, pielęgniarką oddziałową, kapelanem, opiekunką wolontariuszy.

17 kwiecień (piątek)
Koncert muzyki poważnej w Państwowej Szkole Muzycznej, przy ul. Grunwaldzkiej w Chojnicach - godz. 17.00

13 i 14 maj (środa, czwartek)

17 maja (niedziela)
Kwesta uliczna i przy kościołach. Ulicami miasta jeździł będzie żonkilowy autobus MZK linii nr 7 , gdzie wolontariusze będą zbierać pieniądze na rzecz Hospicjum ZNMP w Chojnicach

18 maja ( poniedziałek)
Marsz Nadziei ulicami miasta (godz. 13.00 - 15.00) zbiórka na boisku SP nr 1 i Gimnazjum nr 2 w Chojnicach. Zbiórka na boisku SP nr 1 i Gimnazjum nr 2 w Chojnicach, przemarsz na Stary Rynek. Wypuszczenie 100 sztuk gołębi na Starym Rynku przez Polski Związek Hodowców Gołębi Pocztowych Sekcja Chojnice - na znak miłości, nadziei, jedności itp. Występy szczudlarzy, gry, zabawy i konkursy. Rozwiązanie konkursu fotograficznego oraz na żonkilowe przebranie i wręczenie nagród. Występ dzieci ze Szkoły Podstawowej w Pawłowie z piosenką o Hospicjum.